People, Thoughts

Västra Spöland

December 7, 2014

Är det lättare eller svårare att fotografera sina närmaste? Det är både ock tycker jag. Det är lättare för att de givetvis inte är särskilt svåra att få tag på. Lättare också för att man redan har en koppling vilket underlättar för kommunikationen under fotograferingen. Vad är det då som kan göra det svårare? Det är svårare för att familjen och de nära vännerna är så bekanta att det kan vara en utmaning att anstränga sig tillräckligt. Ungefär på samma sätt som det kan vara utmanande att försöka “se” sina närmaste omgivningar för att de är så bekanta för en.

Vad är fördelarna med att fota någon som inte är familj eller en nära vän? Då är man redan utanför sin komfortzon och den viktiga ansträngningen kommer mer av sig självt. Har man dessutom aldrig sett personen förut i sitt liv kan det uppstå en nyfikenhet både från fotografen och personen framför kameran. Det kan leda till väldigt spännande och intressanta bilder med att nyfikenheten och närvaron speglas tydligt i personens blick, miner och hållning.

Bilden ovanför är en porträtt av min fru Ingela och det var den här porträtten som fick mig att tänka på att det kan vara svårare att fotografera mina närmaste än jag ibland kanske tror. Också det kan vara att vandra utanför komfortzonen.

Warning: Undefined variable $post in /customers/c/c/0/bjarteedvardsen.com/httpd.www/frilans/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/c/c/0/bjarteedvardsen.com/httpd.www/frilans/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.