Events, Places

Linnévägen

October 1, 2014

Till minne av botanikern Carl von Linné arrangerades en vandring på Linnévägen från Västra Spöland till Jämteböle. Vandringen var väldigt rolig och innehöll både häst-och-vagn-skjuts, en dansföreställning i skogen, fika, musik och en föreställning om Carl von Linné.

Våren 1732 kom Carl Linnæus med häst till Umeå, därifrån fortsatte han efter Umeälven mot Lappland. Vid Lycksmyran, Gunnarn, vände han eftersom det inte gick att ta sig fram. I Jämteböle övernattade han både på resan norrut och tillbaka. Genom noggranna anteckningar har vi fått en intressant inblick i hur folk levde i trakten och vad han såg och upplevde i naturen. (info hämtad från umea2014.se)

linne-kom-igen-02 linne-kom-igen-03 linne-kom-igen-04 linne-kom-igen-05 linne-kom-igen-06linne-kom-igen-08 linne-kom-igen-09 linne-kom-igen-10 linne-kom-igen-11 linne-kom-igen-12

Warning: Undefined variable $post in /customers/c/c/0/bjarteedvardsen.com/httpd.www/frilans/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/c/c/0/bjarteedvardsen.com/httpd.www/frilans/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.