Commissioned, Events

Littfest 2013

March 20, 2013

Jag fotograferade den internationella litteraturfestivalen Littfest på Umeå Folkets Hus. Det var första gången jag fick utforska Littfest och jag var särskilt nyfiken på hur annorlunda det kunde vara att fota en litteraturfestival än en musikfestival. Innan såg jag helt klart för mig det skulle vara mindre energi att fånga på scenen, och det visade sig ju självklart vara sant. Ögonblick dyker oavsett alltid upp där människor samlas, och det är det som händer vid sidan om och mellan scenerna som fascinerar mig när det gäller festivaler. Det är de ögonblicken som har förmågan att förmedla känslan av att vara på en festival.

Författaren som verkligen fick mig vilja läsa något var Po Tidholm som föreläste om sin bok Norrland i Tonsalen. På väg in dit fick jag kämpa mig fram, där var nämligen intresset så stort att det även stod ett tiotals människor i dörröppningen och lyssnade. Po Tidholm bekräftade det jag ständigt hör i nyheterna; dåliga tider i Norrland och särskilt i inlandet där till exempel Doroteaupproret är en liten (men viktig) del av en större och ganska komplex bild.

littfest-2013-01 Littfest 2013 Littfest 2013 Littfest 2013 Littfest 2013 Littfest 2013 Littfest 2013 Littfest 2013 Littfest 2013

Warning: Undefined variable $post in /customers/c/c/0/bjarteedvardsen.com/httpd.www/frilans/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/c/c/0/bjarteedvardsen.com/httpd.www/frilans/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.