Commissioned, Places, Portfolio

Geitungen

January 27, 2015

Idag ska jag gräva fram några bilder ur arkivet från tiden innan den här hemsidan. Jag fick i uppdrag att fotografera en släktträff på ön Geitungen i Rogaland på norska västkusten. Öns huvudattraktion är fyrtornet Geitungen fyr och har även en stor stuga som går att hyra. Det speciella med släktträffen var att vi skulle fira tre personer (40, 50 och 70 år) som tillsammans fyllde 160 år det här året, 2011.

Att få ett uppdrag från sin egen släkt var både roligt och självklart en väldigt annorlunda upplevelse. Det finns både fördelar och nackdelar med att vara en naturlig del av händelserna jag ska dokumentera på beställning. En stor fördel är att det blir lättare för mig att komma nära inpå människorna jag ska fotografera eftersom vi redan känner varandra. Att växla mellan att vara mitt i smeten och fluga på väggen går smidigt. Nackdelen är att jag är en del av festligheterna som sträcker sig över en hel helg samtidigt som jag ska utföra ett jobb. Det kan vara utmanande att balansera mellan dessa två på ett bra sätt. Hur många timmar förväntas det att jag ska jobba och hur ofta får jag vara ledig? Lösningen på utmaningen är att prata helt öppet om dessa aspekterna innan så att vi kommer överens och vet vad som gäller.

Samarbetet fungerade för att det fanns ett förtroende. Jag fick fria tyglar inom den givna ramen till att använda mitt bildspråk och dokumentera det som hände på ön. Det är ofta när det finns en konstnärlig frihet och ett förtroende mellan alla inblandade som de bästa bilderna uppstår.

Captain
Tur til Geitungen Fyr, 24.-25.juni
geitungen-fyr-04
geitungen-fyr-05
Tur til Geitungen Fyr, 24.-25.juni
Coffee
Tur til Geitungen Fyr, 24.-25.juni
Tur til Geitungen Fyr, 24.-25.juni

Warning: Undefined variable $post in /customers/c/c/0/bjarteedvardsen.com/httpd.www/frilans/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/c/c/0/bjarteedvardsen.com/httpd.www/frilans/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.