Thoughts

Västra Spöland

November 6, 2014

Jag ser på sociala medier som en oerhört viktig del av mitt arbete och bland de sociala medierna har Instagram hunnit bli min favorit. En dag för några månader sen bestämde jag mig för att påbörja en rutin med att lägga ut en bild och skriva en passande text på Instagram varje dag. För att det skulle kännas överkomligt bestämde jag att rutinen skulle få vara på obestämd tid, inte si eller så länge. Det fick hålla på så länge jag orkade och tyckte det var värt min tid. Jag valde också att påbörja rutinen i smyg. Om man utbasunerar för många om vad man tänker göra kan fallet bli stort om man inte lyckas vilket kan vara förödande för motivationen.

Jag skriver det här inlägget för att sammanfatta mina erfarenheter från rutinen. I efterhand ser jag många positiva saker med den som tillsammans väger tyngre än den enda negativa saken jag kan komma på. Att ha ett mål om att lägga ut en bild varje dag resulterade naturligt nog i att jag fotade oftare, men även i att jag skrev oftare, reflekterade kring mitt fotande oftare och kommunicerade med mina följare oftare. Det är så jag väljer att mäta hur lyckade mina insatser i sociala medier är. Positiv statistik när det gäller antal följare och antal gillamarkeringar är egentligen bara en bonus, inte något man ska fokusera på för att hitta motivation i arbetet. En annan positiv effekt av rutinen är att man verkligen får en positiv självkänsla när man märker att man lyckas.

Vad med den negativa saken? Instagrams format är kvadratiskt. Jag upplever att jag allt oftare undermedvetet har börjat placera viktiga objekter i mitten av mina bilder för att det måste passa för Instagrams format. Det är negativt om det leder till ett mer enformigt bildspråk.

Följ mig gärna på Instagram där jag för tillfället fortfarande är aktiv, men inte är lika hardcore som jag var under perioden juni-september. Men vem vet, kanske jag påbörjar rutinen i smyg igen en vacker dag i framtiden?

Det hade varit väldigt roligt att höra vilka erfarenheter du har från Instagram. Berätta gärna i kommentarsektionen!

Warning: Undefined variable $post in /customers/c/c/0/bjarteedvardsen.com/httpd.www/frilans/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/c/c/0/bjarteedvardsen.com/httpd.www/frilans/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.