Commissioned, Places, Portfolio

Kåfjord

February 17, 2015

Jag plockar fram ännu en samling bilder som blev tagna innan den här hemsidan fanns. I likhet med bilderna från Geitungen fyr är det här bilder från en släktträff som är tagna på uppdrag från egen släkt. Samma reflektioner som jag hade om bilderna från ön Geitungen passar också för dessa, nämligen att det är en utmaning att jobba samtidigt som man är en del av evenemanget man fotar.

Vi samlades i Kåfjord i Nord-Norge för släktträff och fjällvandring. Några av oss hittade även den gamla nerlagda gruvan “Monte Carlo” vilket var den mest minnesvärda upplevelsen för min del. Vi fick trotsa hundratals meter över havet och även hundratals myggor över havet innan vi kom fram till gruvöppningen. Jag häpnar när jag tänker på att det här var den dagliga vägen till arbetet för gruvarbetarna (läs gärna artikeln Da Ole Elvenes jobbet i Birtavarre om du vill veta mer om gruvarbetet i Kåfjord).

kafjord-02
Olderdalen

kafjord-03
Olderdalen med Nordnesfjellet i bakgrunden

kafjord-04
Vandring till Nordnesfjellet

kafjord-05
Vandring till Nordnesfjellet

kafjord-06
Vandring till Nordnesfjellet

kafjord-07
På Nordnesfjellet

kafjord-08
Olderdalen kirkegård / Gorsabrua

kafjord-09
Monte Carlo gruve

kafjord-10

kafjord-11
Olderdalen

kafjord-12
Olderdalen

kafjord-13
Olderdalen

kafjord-14
Olderdalen

kafjord-15
Kåfjord

Warning: Undefined variable $post in /customers/c/c/0/bjarteedvardsen.com/httpd.www/frilans/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/c/c/0/bjarteedvardsen.com/httpd.www/frilans/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.